Ekonomik kriz, belirsizlik ve gelecek kaygısı nedeniyle halkın gazete okuma alışkanlığını terk etmeye başladığını kaydeden Akar, “Okur sayısı azalıyor, medyada kalite düşüyor, doğruluğu teyit edilmemiş Internet haberleriyle toplum yanlış yönlendiriliyor. Fakat hiç kimse bu kötü gidişatı görmüyor” dedi.
Akar mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ulusal medyanın gelişip, güçlenmesi için devletin, kurum ve kuruluşların ciddi sorumlulukları vardır. Özellikle reklam desteği, kaliteli yayıncılığın sürdürülmesi açısından olmazsa olmazdır. Ne var ki; devletin doğru düzgün bir resmi ilan uygulaması yoktur. Önde gelen kurum ve kuruluşlar ise siyasetin etkisi altındadır. Bunlar ihtiyaca göre değil, menfaat sağlamaya yönelik bir reklam anlayışıyla ulusal medyada büyük bir haksızlık yapıyor, resmen darbe vuruyorlar.”
Ekonomik kriz nedeniyle dağıtım şirketinin gerek yerel, gerekse Türkiye gazetelerini birçok bölgeye ulaştıramadığını savunan Akar “Bir sabah uyandığımızda gazete dağıtımının tamamen durduğuna ilişkin haberle karşılaşacağız. Ancak böylesi bir durumda dahi yetkililerin tepki vermeyeceğini göreceğiz” dedi.
Akar, “Kıbrıs’ta Latin harfleriyle yayın yapan Söz gazetesi sahibi Remzi Okan’ı, özveriyle Halkın Sesi gazetesini yayınlayan Dr. Fazıl Küçük’ü, Bozkurt gazetesi sahibi Cemal ve Sadi Togan’ı, Kıbrıs’ın kuzeyine ilk renkli gazeteyi getiren Asil Nadir’i burada isimlerini sayamayacağımız birçok yayıncıyı ve gazeteciyi unutmak, basın tarihini inkar etmekle eş anlamlıdır. Mesleğimize katkı veren ve hayatta olmayan tüm meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluk diliyoruz.” ifadelerini kullandı.