ASIM VEHBİ KİMDİR?
 Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, 2004’te Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atanmış, 2012’de aynı kurumda CEO ünvanını almış, 2013 yılında İşletme ve Ekonomi Fakültesi yardımcı doçentlik kadrosuna atanmıştır.
2006-2008 yılları arasında KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı yapanYrd. Doç. Dr. Vehbi, geliştirdiği projeler ile ülke ekonomisine ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlayan son dönemlerin en etkili ismi olmuştur. 
Gerek akademik gerekse siyasi kariyerinde bulunduğu her pozisyonda çözüm odaklı, hedef saptayabilen, adaletli, zorluklarla başa çıkabilen, bilgive araştırmaya dayalı, stratejik planlama temelli olarak yöneticilik faaliyetlerini yürüten Vehbi, ulusal ve uluslararası temaslarda, temsil ettiğikurumların iç ve dış ilişkilerinde yönetim ve koordinasyon anlamında önemli adımlar atmıştır.
Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi’nin halen yürütmekte olduğu görevler:
Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su
Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı
GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim üyesi
GAÜ Çevre ve Doğa Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı
Girne Araştırma Enstitüsü Başkanı
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclis Üyesi
1988-1990 yılları arasında yedek subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra yürüttüğü görevler:
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kurucu Genel Sekreteri
UKÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi yarı-zamanlı öğretim görevlisi
Lefke Avrupa Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü
Veras Co. Ltd. Satış Direktörü
Kıbrıs Kredi Bankası Hazine Bölümü Sorumlusu
Farklı dönemlerde çeşitli sivil toplum örgütlerine üyelikleri:
Kıbrıs Türk ve Amerikan Kültür Derneği Başkanlığı
Genç İşadamları Derneği Üyeliği
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclis Üyeliği
EDUNIVERSAL Üyeliği
EFMD (European Foundation for Management Development) Üyeliği
Çetinkaya Spor Kulübü Futbolcusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği
Görev aldığı çeşitli üniversitelerde gerçekleştirdiği yurt dışı gezileri ile dünyanın büyük bir bölümünü tanıma fırsatı bulan Yrd. Doç. Dr. Vehbi,KKTC’nin gönüllü fahri temsilcisi gibi adaya öğrenci getirmeyi kendine misyon edinmiştir. 3 kıtada yürüttüğü eğitim seferberliği ile özelde GAÜ’nüngenelde KKTC üniversitelerinin tanınması ve adaya öğrenci akışının artırılmasına büyük katkı sağlamış; 100’e yakın ülkeden binlerce öğrencinin adayagelmesinde aktif rol oynamıştır. Bu çerçevede özgün doktora tezini de KKTC Üniversitelerinin tanıtımı ve pazarlanması üzerine yazan Vehbi, ilgili tezçalışmasını da öğrencilerin KKTC Üniversitelerini neden tercih ettiği konusunu araştırarak tamamlamıştır.

2012 - 2013 Akademik Yılı`nda İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanlığı yapmıştır.  1996 yılından bu yana yönetim stratejileri, konuşma teknikleri, uluslararası ilişkiler, ekonomi ve pazarlama alanlarında çeşitli üniversitelerde ders vermiştir.
Aktif çalışma hayatında liderlik ve yöneticilik vasfını başarıyla ön plana çıkaran Vehbi, bugüne kadar “Implementation of Aarhus Convention inNorth Cyprus”, KKTC Su Kaynakları Master Planı, KKTC Atık Yönetimi Master Planı, KKTC Çevre Master Planı, Bafra Deniz Suyu Arıtma Projesi,Kuzey Kıbrıs’ta Taş Ocakları Standartları Projesi, Egzos Emisyon Projesi, Yükseköğretim ve Liderlik Konulu Workshop, Genç İş Liderleri İkiToplumlu Proje, Gelecekteki Birleşik Kıbrıs Projesi gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarca desteklenen projelere öncülük, üyelik ve liderlik etmiştir.
 ABD’deki Northern Michigan University İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimi görüp Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Uluslararasıİlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. İşletme Yönetimi alanında doktorasını ise Girne Amerikan Üniversitesi`nde 2012 yılındatamamlamıştır. İşletme alanında birçok akademik yayın ve çalışması bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası kuruluşlarca desteklenen projelerde, proje liderliği ve kurucu üyelik yapan Yrd. Doç. Dr. Vehbi, ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrelerde organizasyon komitesi başkanlığı, onursal başkanlık, organizasyon komitesi üyeliği ve koordinatör olarak da görev almıştır.
Akademik kariyeri boyunca uluslararası arenada söz sahibi olan EFMD (European Foundation for Management Development), Eduniversal, ECBE (European Council for Business Education), IACBE (International Assembly for Collegiate Business Education) vb. akreditasyon kurumları tarafından  birçok farklı ülkede düzenlenen yüzlerce workshop, konferans ve panele katılmıştır.
CTP-ÖRP Hükümeti döneminde ilk kez kurulan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile siyasi kariyerine Bakan olarak başlayan Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, bu dönemde çevreye yönelik başarılı projeleri etkin kaynak ve zaman yönetimi ile tamamlamış, doğal kaynakların daha iyi değerlendirilmesine yönelik daha önce geliştirilmemiş başarılı çalışmalara da öncülük ederek başlatılmalarını sağlamıştır.
 Bakanlığı döneminde planlayıp geliştirdiği projeler Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) makamlarınca desteklenmiştir. Bu destek sayesinde Vehbi, bakanlık bünyesinde kendi liderliğinde geliştirilen ve geniş kesimler tarafından kabul gören çevre projelerine, AB ve TC tarafından kaynak aktarılmasını sağlamıştır.
 Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi’nin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı döneminde başlayan ve/veya tamamlanan önemli projelerden bazıları şunlardır:
Bafra deniz suyu arıtma,
Gazimağusa deniz suyu arıtma,
Birçok yeni yeraltı su kaynağının ortaya çıkarılması,
Su tedarik ve sanitasyon sistemlerinin iyileştirilmesi,
Hava kirliliğine yönelik egsoz emisyon ölçümleri,
CMC’de denize giden kirliliği engellemeye yönelik atık su yönetimi,
Ağaç eksikliğine yönelik hiçbir dönemde yapılmamış büyük çapta ağaç dikimi,
Katı atık sorununa yönelik Katı Atık Master Planı ve Dikmen’in kapatılıp rehabilite edilmesi,
Güngör’de son teknoloji ürünü düzenli çöp depolama sahasının projelendirilmesi,
Gazimağusa’da katı atık transfer istasyonunun inşası,
Çevre dostu atık kompostlama alanında pilot proje uygulaması,
Tıbbi atık arıtma tesisinin kurulumu, tıbbi atık toplama araçlarının ve konteynerlerinin temini,
Ormanlardaki zararlılara karşı mücadelede kimyasal değil biyolojik ilaçlama yöntemlerinin ilk kez kullanılmaya başlanması,
Elektrik santrallerinde çevreye daha az zarar verecek yakıt kullanılması,
Taş Ocakları çalışma standartları projesinin uygulanması,
Ronnans Körfezi, Ayfilon Bölgesi, Kalkanlı Zeytin Bahçesi ve Karpaz Milli Parkı’nın özel koruma bölgesi olarak ilan edilmesi,
Alo 153 Çevre Hattı’nın ilk kez kurulması,
Serhatköy-Kumköy İsale Hattı’nın devreye girmesi,
Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki kasabalar ve köylerin kültürel mirasını ve altyapısını iyileştirmek amacıyla yaşam alanlarının yeniden canlandırılması, mevcut yapıların restorasyonu.
Bu çalışmaların yanısıra Yrd. Doç. Dr. Vehbi, KKTC’de yaşanan su problemine yönelik TC’den su getirme projesine de destek veren girişimlerde yer almış, projenin hayata geçirilmesi aşamasına katkı sağlamıştır. 
TMK mezunu olan Vehbi, lise ve üniversite hayatı boyunca birçok dalda spor ile uğraştı, Çetinkaya Spor Kulübünde futbol oynadı. 1966Lefkoşa doğumlu olan Vehbi, 20 Temmuz Fen Lisesi’nde kimya öğretmeni Müeser Vehbi ile evli olup Erol ve Ahmet isimli iki çocuk babasıdır.Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir.