Trump'ın tehdit edici tweeter mesajından sonra Rusya'nın yaptığı ilk açıklama neydi; "Suriye'ye yapılacak misillemeyi vuracagımız gibi saldırının yapıldığı noktayı da vuracağız" demişti. Şu an İngiltere savaş uçaklarını Kıbrıs üslerine koşullandırmış durumda. Peki Kıbrıs üzerinden Suriye'ye yapılacak bir saldırı sonrası Rusya karşılık verirse bu karmaşanın içerisine sadece ingiltere değil bir AB toprağı sayılan Güney Kıbrıs da çekilmiş olmayacak mı? Yani tam da Trump'ın istediği ortam yaratılacak. Almanya , Suriye'ye yapılacak bir saldırıda yer almayacağını açıklasa da İngiltere'nin bu saldırıyı Güney Kıbrıs üstlerinden yapması durumunda AB'yi de kendisine taraf olarak çekmeyecek mi? Hem de AB'nin kendi ordusu olarak üç ay önce PESCO'yu ! kurduğu bir durumda PESCO'yu da akdeniz sularına koşullandırmak zorunda bırakacaktır. Sözde savunma ordusu bir anda saldırı ordusuna dönüşecek. Tam da Rumların petrol çıkarmak için seferber olduğu bir dönemde. Turkiye'nin akdeniz sularında karşısına Rus, ABD, İngiltere yetmezmiş gibi birde Pesco çıkacak. Anlaşılan tüm bu gerilimin ana sebebi yine bu lanet petrol hemde bu kez güzelim Akdeniz'de.
Aslında gözden kaçan en önemli ve tehlikeli konu başka. Olası savaş stratejilerinde ordular bulundukları ortamı satranc oyunu gibi degerlendirip yönetirler.Şu an başlıca aktörlerin Rusya ve ABD olduğu gözüksede aslında bu oyunun arkasındakiler yani oyun kurucular veya ŞAH konumunda olanlar farkli. Rusya ve ABD bu oyunda vezir durumunda, Rusya'nın arkasındaki ŞAH aslında Çin. Fakat ABD'nin arkasındaki İngiltere mi yoksa halk dilinde teori olarak konuşulan İlimunati gücler mi bilinmez...
Aslında olay ciddi çünkü Cin ilk kez uluslarasi böyle büyük bir oyuna girişti ve inanın bana Çin steatejik düşünürler hiç de bizim bildiğimiz gibi değil hatta yîllarca ve halen Amerika ve İngiltere askeri okullarında çin felsefi stratejik kitap olan büyük düşünür Sun Tzu'nun savaşîn sanatı (THE ART OF THE WAR) kitabı okutulup araştırıldı. Türkiye ne kadar da " tarafsız duracagiz " dese de tarafı belli.