Yiyecek ve içeceklerimizin bir kısmını daha sonra tüketmek üzere buzluğa koyduğumuz oluyordur. Bazı ürünleri ise buzluğa koymamalıyız. İşte buzluğa koymamamız gereken 10 yiyecek.
Buzluğa koyduğunuz yiyeceği çıkardığınızda bakteri sayısı artar. Dondurup kullanmadığınız ve tekrar dondurmaya bıraktığınız yiyeceği daha fazla bakteriyle yiyeceğinizi daha fazla bakteriyle birlikte dondurmuş olursunuz.
Bazı süt ve süt ürünlerini buzlukta beklettiğinizde sulanır. Özellikle yağ oranı %40’ın üzerinde olan süt, peynir ve türevi ürünleri orijinal paketinde dondurucuya koyabilirsiniz.
Çiğ patatesi dondurucuya koymak, zamanla kahverengileşmesine neden olur. Satın aldığınız patatesleri serin ve kuru bir yerde tutmanız daha iyi olacaktır. Hazırladığını patates püresini 4-6 ay buzlukta tutabilirsiniz.
Ekmek kırıntısını buzluğa koyduğunuz an kıtırlığını kaybeder.
İçinde yüksek oranda su bulunduran karpuz, kavun gibi meyveleri dondurucuya koyduğunuzda yumuşar ve orijinal kıvamını kaybeder.
Buzdolabınıza sıcak yiyecek koymak, buzdolabınızın soğuk hava dengesini bozarak, bakteri üremesine neden olur.
Yumurtayı buzdolabında tutabilirsiniz ama buzluğa koymamalısınız. Donan yumurtanın kabuğu çatlayabilir. Buzlukta tuttuğunuz yumurtayı pişirmek istediğinizde sakızımsı bir kıvam ortaya çıkar.
Satın aldığınız konserveleri buzluğa koyarsanız, konservenin içindeki sıvı genleşerek konserve kutusunun patlamasına neden olur.
Taze sebzeleri özellikle marul, salatalık ve taze soğan gibi ürünleri dondurduğunuzda tadını kaybederler.
Yırtılmış, patlamış ve ezilmiş gibi kötü paketlenmiş yiyecekleri buzluğa koymayınız. Yiyeceklerin içindeki hava buzla karşılaştığında soğuk ısırığı yapar.