Bilim adamları, yaşam süresini arttırmak için insan DNA'sı üzerinde araştırmalar yapmakta. Son araştırmalara göre daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.
10 yıl fazla yaşamak için ev yemeklerini tercih edin.
Fast food, şeker ve zararlı atıştırmalıklar vücudunuza sadece zarar verecektir. Vücudunuzun ihtiyacı olan sağlıklı besinleri tüketin. Vücudunuzu bir araç gibi düşünün sağlıklı yiyecekler onun ihtiyacı olan yakıttır. Kalp ve beyin sağlığı için kahve yerine yeşil çay tercih edin.
2,5 yıl fazla yaşamak için kırmızı et yerine balık tüketin.
Kırmızı et tüketimini azaltmak, kanser riskini azaltmakta. Balık ve deniz ürünleri amino asit açısından zengin olduğundan alzheimer riskini azaltmakta.
3,7 yıl fazla yaşamak için dostlarınızı sık sık ziyaret edin.
İletişim kurmak beyin için oldukça önemlidir. Zamanınızı akıllıca kullanın; dostlarınızla festivallere gidin, seyahat edin ve yeni şeyler deneyin.
4 yıl fazla yaşamak için haftada 150 dakika egzersiz yapın.
Her 2 günde bir 30-40 dakika egzersiz yapın. Yoga, yürüyüş ve uyku öncesi egzersizler de ömrünüzü uzatmaya yardımcı olacaktır.
3 yıl fazla yaşamak için mutlu bir evlilik yapın.
Araştırmalara göre mutlu bir evlilik ömrü uzatıyor. Saygı ve dostluk ile sürdürülen bir evlilik huzura ve ömrün uzamasına olanak sağlıyor.
7 yıl fazla yaşamak için çalışmaya devam edin.
70 yaşından sonra da çalışmaya devam etmek, beyni aktif tutuyor. Çalışan ve sosyal açıdan aktif olan beyin ömrü ortalama 7 yıl arttırıyor.
3-5 yıl fazla yaşamak için haftada 3 defa birlikte olun.
Cinsel birliktelik, kalp ve sinir sisteminizi güçlendirir. Hormonal dengenizi sağlar. Ayrıca oldukça etkili bir kardio egzersizidir.
5 yıl fazla yaşamak için günde 10-15 dakika meditasyon yapın.
Meditasyon, beyin hücrelerini yeniler ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Aynı zamanda uykusuzluk ve yorgunluk hissini azaltır. Günde en az 6 saat uyuyun. Araştırmalara göre günde en az 6 saat uyumak gelecek 14 yıl içindeki ölüm riskini %41 azaltıyor. Vücut enerji topluyor ve beyin gün içinde öğrenilen bilgileri işliyor.