İdrar Tutamamanın Nedenleri

Birçok kadın çeşitli nedenlerden dolayı mesane problemleri yaşıyor. Sık sık idrara çıkma ihtiyacı, idrara çıkarken ağrı, idrar tutamama gibi birçok sorun ve çözümleri... Tip 2 Diyabet Diyabet hastalarının dörtte üçü aşırı susuzluk yaşıyor. Buna bağlı olarak çok sık tuvalete çıkma ihtiyacı duyuyor. Kanda fazla glikoz bulunduğu durumlarda; böbrekler daha fazla idrar üretip, glikozun dışarı çıkması için tepki verirler. Kandaki glikoz seviyenizi kontrol altına almanız halinde idrar problemi yaşamayacaksınız.

Kafein Çay ve kahvede bulunan kafein idrara çıkma ihtiyacını arttıran bir diüretiktir. Alkol de aynı görevi görür. Tuz ve kafein alınımının azaltılması, idrara çıkma ihtiyacını da azaltacaktır.

İlaçlar Yüksek tansiyon ya da ağrı kesiciler gibi bazı ilaçlar mesaneyi tetikleyebilir. Bu da mesane problemleri yaşamanıza yol açar.

Zayıf pelvis Zayıf pelvis tabanı öksürürken, hapşırırken, gülerken, bir yere atlarken veya ağır bir şey kaldırdığınızda idrar sızdırmanıza yol açar. Kendinizi zorladığınızda idrar kaçırıyorsanız stres inkontinansınız olduğu anlamına gelir. Sebepleri genellikle doğum yapma ya da yaşlılık sonucu gelişen kas dokusu yıpranmalarıdır. Pelvik taban egzersizleri çözüm olabilir. Tuvalete gittiğinizde idrar akışını durdurmaya çalışmayı hayal ederek pelvik taban kaslarınızı sıkın.

İdrar yolları enfeksiyonu İdrar yolları enfeksiyonunun en belirgin semptomu idrara çıkarken yanma, idrarda bulanıklık ve kötü kokudur. Doktorunuza danıştıktan sonra antibiyotiklerle takip edilen bir tedavi süreci vardır.